Illustraties kunnen een sprankelende sfeer weergeven zonder in details te hoeven treden en is daardoor zeer betaalbaar.

Voor het digitale tijdperk werden impressies met de hand gemaakt met potlood, pen, marker en krijt. 3D Partners beheerst die technieken, met name Hans Muller vervaardigde met de hand getekende artist impressions in de vorm van illustraties, protretten en familieportretten.

Een snelle schets kan een uitkomst bieden om kosten en tijd te besparen om een eerste indruk te kunnen geven. Zo’n schetsmatige artist impression wordt vooral gebruikt om de sfeer weer te geven en/of het eerste idee van een ontwerp in conceptvorm bespreekbaar te maken. De details van het ontwerp zijn dan ondergeschikt aan het beeld. Het is te vergelijken met de eerste schetsen van de architect of ontwerper, maar dan weergegeven door een kundige illustrator.

Als materialen nog niet bepaald zijn kan er toch een sprankelende afbeelding gemaakt worden. en natuurlijk gaat zo’n proces vele malen sneller dan het vervaardigen van een compleet 3D model dat ook nog geheel uitgewerkt en opgeleukt moet worden naar een fotorealistische impressie. Tevens scheelt dat behoorlijk in de kosten. Veel architecten en ontwerpers maken inmiddels zelf al een eenvoudig 3D model in bijvoorbeeld Google Sketchup, wat heel handig is voor ons om als onderlegger te dienen. Onze illustraties worden ook wel gebruikt als louter sfeerbeeld bij een tekst voor brochures. Het zogenaamde plaatje bij een praatje.