vr experience

VR experience

VR experience, 3D panorama.

Vertual Reality ofwel Virtuele werkelijk is een schijnwerkelijkheid die gesimuleerd wordt door een computer. Wij maakten inmiddels vele 3D Panorama’s voor presentatie op de monitor of mobiel. De afbeeldingen zijn interactief, dus men kan helemaal rondkijken, links, rechts, omhoog en omlaag en in/uitzoomen. Het voordeel van deze presentatie is dat de resolutie behoorlijk hoog kan zijn. Maar een echte virtual reality ervaar je pas met behulp van een VR 3D bril. Daar kleven dan ook weer nadelen aan zoals het gebruik in een presentatie. Er zijn meerdere brillen nodig om een gezelschap te laten meegenieten van uw project presentatie. De 3D brillen zijn niet goedkoop en de resolutie is aanmerkelijk lager dan op een monitor. Wel ervaart u een omgeving waarin u zelf midden in de omgeving zit en door uw hoofd te bewegen weer helemaal rond kunt kijken.

Verschillende vormen van VR:
360 graden panorama

Een 3D panorama is in feite één afbeelding in een bolvorm of cilinder. Je mist de diepte ervaring omdat het linker en rechteroog hetzelfde beeld ziet. Maar u zit wel midden in het ontworpen project.

3D stereoscopisch panorama.

Alleen met zeer krachtige computers zoals die ook gaming gebruikt worden kan een stereoscopisch beeld gerealiseerd worden omdat het steeds opnieuw wordt gerenderd, dat heeft dan weer een concequentie voor de resolutie die daardoor beperkt wordt. U hebt nogal wat apparatuur nodig om uw klanten van uw visie omtrent een project te overtuigen. De eerste reactie van uw klanten zal zijn: “wauw”, maar na na vijf minuten is de lol er wel af en richt u zich op de tekeningen en eventuele artist impressions.

3D stereoscopische visualisatie of artist impression.

Dit bestaat uit één afbeelding met de helft voor het linker oog en de helft voor het rechter oog. Dit is de eenvoudigste VR beleving omdat er geen speciale apparatuur voor nodig is om die te bekijken. Het lijkt het meest op de stereo-kijker uit de jaren 30, een standaardje met 2 glazen voor een houder waarin de plaatjes gezet kunnen worden. De Google Cardboard viewer is op dit principe gemaakt. In plaats van de plaatjes gebruikt u uw mobiel om de afbeeldingen en video’s daarop te tonen.

3D stereoscopische video.

Dit is te vergelijken met een 3D stereoscopische visualisatie of artist impression. Echter nu beweegt het beeld ook nog eens. U kijkt niet rond als in een panorama, maar volgt de film zoals op uw 3D TV met een 3D bril.

Google Cardboard Viewer.

Deze viewer is te koop vanaf € 9,- en biedt al een aardige mogelijkheid om diverse soorten VR te beleven. Via Google en Google Play vindt u voorbeelden te over, maar 3D Partners heeft wat voorbeelden om te downloaden hier.

Zonder 3D bril toch stereoscopische afbeeldingen bekijken?

3D Partners heeft een paar mooie voorbeelden om stereo visualisaties te bekijken zonder 3D bril, dus gewoon op uw monitor. Niet geschikt voor de mobiel! Zie instructies op de pagina. Erg mooi om te zien en in hoge resolutie. Hoe groter de monitor of TV hoe mooier de 3D beleving van het stereo effect.

 

IVisit 3D voor rendering van een 3D interactief panorama.

Speciaal ontworpen voor architecten en ontwerpers door Abvent. iVisit 3D is een innovatieve technologie ten behoeve van 3D presentaties, impressies vituele rondgang. Het is een effectie communicatie tool voor gebruik op iPad, Mobiles en Internet om 3D panorama’s te tonen. Gelanceerd in 2011 en toepasbaar in Artlantis Studio. Voor SketchUp, Attocad, ArchiCAD en Autodesk 360 Rendering. Free players zijn ter beschikkeing op Google Play en App Store voor gebruikers en ontdekken van dee interactieve panoramas. Bezoek iVisit 3D Panoramas op internet of iPad/iPhone! De web player in Artlantis 6 is vrij van royalties en is op elke web site te berbruiken/te tonen. 3D Partners maakte al vele interactieve panoramas (link) voor diverse opdrachtgevers. In de panorama’s zijn view points opgenomen naar elk panorama in iVisist3D, door middel van in en uitzoomen kan een complex project helemaal bewandeld worden zoals in Google Earth. Voor meer informatie: http://www.ivist3d.com

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *